Nynke ter Heide

Nynke:

“Na mijn studie civiele techniek aan de TU Delft heb ik ruim 12 jaar met veel plezier gewerkt bij twee van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Ik heb binnen multidisciplinaire infraprojecten rollen vervuld als materiaaltechnoloog, constructeur, ontwerpcoördinator en ontwerpleider. In die tijd zag ik de rol van data, automatisering en digitalisering in onze sector enorm toenemen.

In 2017 ben ik mijn eigen bedrijf Vidabo gestart en heb ik mij gespecialiseerd in de toepassing van data science in de bouw. Daarnaast heb ik in 2020 met een partner het bedrijf Heidekracht opgericht waarmee we maatwerk applicaties voor de bouw ontwikkelen.

Ik voel mij thuis in de bouwsector, waar bevlogen vakmensen werken aan uitdagende projecten. Daarnaast word ik erg geïnspireerd door de mogelijkheden op het gebied van ICT en de ontwikkelingen daarin. De verbinding maken tussen deze werelden spreekt me aan, omdat hierin creativiteit, techniek en mensenwerk samenkomen.

Op het raakvlak bouw en ICT kwam ik natuurlijk ook Stumico tegen en ik werd al snel een enthousiast deelnemer aan de activiteiten. Ik vind het erg leuk dat ik mij vanaf begin 2020 als bestuurslid voor de vereniging mag inzetten.”