Van onze sponsor CAD & Company: Digitaliseren van de documentstroom met Autodesk Construction Cloud

CAD & Company
25 mei 2021

Een toename van productiviteit door inzet van technologie is duidelijk zichtbaar in de bouwbranche. Na het inzetten van onder andere BIM, pointclouds en tablets zien wij dat 'apps' en de cloud geaccepteerd zijn op zowel kantoor als de bouwplaats. Met de inzet van deze nieuwe technologieën zien wij dat de productiviteit toeneemt. De uitdaging hierbij is: hoe neem je teams of projectleden mee in de communicatie zonder de inzet van vele losse platformen? Met de komst van Autodesk Construction Cloud is er nu een totaaloplossing die naadloos aansluit bij de behoeften van een projectteam, zowel op kantoor als op de bouwplaats. 

Autodesk Construction Cloud
Autodesk is marktleider als het gaat om het maken van de tekeningen en modellen met AutoCAD en Revit. Aan het portfolio van producten voor de bouwbranche is een procesapplicatie in de cloud toegevoegd, de Autodesk Construction Cloud. Autodesk maakt het mogelijk om alle documenten, tekeningen en modellen op te slaan. Dit in combinatie met versiebeheer, een viewer en mogelijkheden om opmerkingen te maken op de documenten. De projectdata staat daarmee centraal en is voor iedereen inzichtelijk. Deze mogelijkheid is van toepassing voor het hele team en makkelijk en gratis toegankelijk gemaakt voor gebruikers.  

Een uitbreiding van de applicatie is mogelijk met onder andere een module voor de bouw. Hiermee worden processen en communicatie op de bouw vereenvoudigd en gecentraliseerd tot een platform. Het hebben van de 2D goedgekeurde tekeningen op de bouw, het doen van veiligheids- en kwaliteitsinspecties en het invullen van controlelijsten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Denk hierbij ook aan de mogelijkheden voor controles voor de wet Kwaliteitsborging en de gevraagde aantoonbaarheid.

Daarnaast geeft het platform de mogelijkheid om workflows te standaardiseren. Wijzigingen die plaatsvinden kunnen niet meer aan je aandacht ontsnappen en aanpassingen zijn eenvoudig inzichtelijk door het vergelijken van verschillende versies. 

CAD & Company is kennispartner en helpt bedrijven bij het innoveren en implementeren van nieuwe technologieën. Met de komst van de Autodesk Construction Cloud is er een toepassing die voor de hele branche geschikt is. Daarnaast is het ook makkelijk toegankelijk voor de bestaande gebruikers van de Autodesk portfolio. 

Conclusie
Op 22 juni is er een webinar waarin CAD & Company vertelt over de mogelijkheden van de Autodesk Construction Cloud. CAD & Company gaat in op de wijze waarop de communicatie geoptimaliseerd kan worden en tegelijk de kwaliteit kan worden verhoogd. Schrijf je nu nog in en ervaar hoe deze oplossing jouw proces kan optimaliseren zodat je tijd overhoudt voor het uitvoeren van de andere werkzaamheden.

Webinar: Digitaliseren van de documentstroom met Autodesk Construction

Heb je nog vragen of wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op: CAD & Company