(Nader) kennismaken met onze sponsor BIM Creators

(Nader) kennismaken met onze sponsor BIM Creators

Kim Schoot
20 november 2020

“Onze opdrachtgevers huren één collega in, maar krijgen er veertig”

Na tien jaar als zelfstandig elektrotechnisch tekenaar startte Wouter Balk eind 2016 BIM Creators. Het bedrijf ondersteunt opdrachtgevers – van aannemers tot gemeenten en Rijkswaterstaat – met alles op het gebied van BIM-modellen van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. En dat doet het goed! Inmiddels staat Wouter samen met compagnons Michiel Balk en Maartje Luksemburg aan het hoofd van BIM Creators, waar zo’n veertig collega’s werken. Tijd om (opnieuw) kennis te maken met deze Stumico-sponsor. 

Wouter vertelt: “Als zzp’er zag ik hoe veel behoefte er was aan BIM-modelleurs bij bedrijven. Ik deelde mijn BIM-kennis met de collega’s op de projecten waaraan ik werkte. Maar ieder nieuw project betekende nieuwe collega’s, waardoor ik weer opnieuw kon beginnen met opleiden. Ik besloot daarom om zelf een team te gaan bouwen en richtte BIM Creators op. Inmiddels leid ik BIM Creators samen met Michiel en Maartje, hebben we veertig medewerkers in dienst en vier verschillende takken:”

BIM Creators Academy
BIM Creators Academy verzorgt trainingen in eigen huis of op locatie bij klanten. Van een BIM basistraining of Coördinatortraining (post hbo via TVVL) tot een training Revit Families of Advance Revit: het aanbod is breed. Omdat de trainers zelf ook dagelijks met de software werken, weten ze waar opdrachtgevers tegenaan lopen. Een grote meerwaarde!

BIM Creators Studio
BIM Creators Studio maakt visualisaties en animaties, bijvoorbeeld om de situatie bij een verkeerstunnel in beeld te brengen bij een ongeluk. Ook wordt deze tak regelmatig ingeschakeld door (landschaps)architecten om door middel van VR of visualisaties een beeld te geven van hoe een project er uit komt te zien.

BIM Creators Projecten
BIM Creators Projecten ondersteunt opdrachtgevers op projectbasis bij het maken van tekeningen en modellen van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. BIM Creators neemt hierbij alle zorg uit handen, van de eerste schetsen tot en met de werktekeningen voor de installateur.

BIM Creators Consultancy 
Met BIM Creators Consultancy biedt BIM Creators letterlijk een helpende hand wanneer een installateur of andere opdrachtgever deze nodig heeft. Daarnaast helpt in samenwerking met BIMpuls bedrijven om aan de slag te gaan met BIM en alle kansen die BIM biedt te benutten.

BIM Creators is een hele platte organisatie. Wouter: “Als directie zijn wij altijd bereikbaar, beschikbaar en toegankelijk. We zijn heel open en betrekken ons team bij de beslissingen die we maken. Om – ondanks het feit dat veel collega’s deels op locatie of vanuit huis werken – binding en contact met elkaar te houden, hebben we een wekelijkse officeday, waarop zoveel mogelijk collega’s op kantoor werken. Op dit moment is dit door de coronamaatregelen niet mogelijk. In plaats van op kantoor zien we elkaar nu wekelijks via Teams. Tijdens deze koffiemomenten praten we als directie ons team bij: welke aanvragen lopen er, welke projecten zijn wel en niet gescoord en zijn er nog sollicitanten. Ook delen we onderling kennis. Onze opdrachtgevers profiteren enorm van het feit dat we zo hecht zijn. Zij huren één collega in, maar krijgen er veertig. Binnen BIM Creators is er veel contact tussen collega’s en helpen en ondersteunen we elkaar volop. Samen beschikken we over ontzettend veel kennis. Die willen we graag delen!”