September is webinarmaand bij Stumico

25 augustus 2020

In september organiseren we twee inspirerende webinars: op 3 september en op 22 september. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ken jij mensen voor wie de webinars interessant zijn? Ook niet-leden kunnen eenmalig gratis deelnemen. Stuur hen hiervoor de code: Stumicorona. Hopelijk 'ontmoeten' we elkaar bij de webinars!  

3 september - Webinar buildingSMART roadmap: op weg naar een nieuwe ILS

Op 3 september vindt van 15 tot 16 uur het eerste Stumico webinar plaats. Tijdens deze online bijeenkomst neemt Léon van Berlo, technisch directeur van buildingSMART International, jou mee in de ontwikkeling van een nieuwe ILS.

Léon: “Eind april lanceerde buildingSMART International een Technology Roadmap voor open BIM-standaarden. Eén van de onderdelen hiervan is het vastleggen van informatie in een door de computer opgestelde en gecontroleerde informatie levering specificatie (ILS). Deze nieuwe standaard maakt het gemakkelijker om voldoende en goede informatiebehoeftes vast te leggen en te valideren. Een grote winst voor iedereen die met de ILS werkt.”

Lees meer en schrijf je direct in.

22 september - Webinar openCDE API: tijd besparen door een makkelijkere implementatie van tools

Het begrip Common Data Environment (CDE) wordt steeds bekender in de bouwwereld. Nu de populariteit van de ISO 19650 groeit, staat ook de CDE meer en meer in de spotlights. Ook bij Stumico! Het tweede webinar – op 22 september om 9 uur - gaat daarom over de openCDE API werkgroep van buildingSMART. 

In een uur tijd nemen projectteamleden Yoram Kulbak – directeur ontwikkeling Oracle Construction and Engineering, Pasi Paasiala – mede-oprichter en principearchitect Solibri en Frank Weiss – senior directeur nieuwe producten, BIM & innovatie Oracle Construction and Engineering, jou mee in het project. Ze vertellen over de missie en doelstellingen van de werkgroep, de principes en methodologie, de roadmap en uitdagingen. Bovendien krijg je een diepere kijk op de diverse API’s én heb je de mogelijkheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld over de mogelijke impact voor jouw organisatie.

Lees meer en schrijf je direct in.

Reacties

  • Johan de Groot
    Johan de Groot
    Fijn dat er veel animo is voor deze webinars, fijn! Het bestuur is inmiddels ook aan het kijken of een fysieke bijeenkomst in November haalbaar is (uiteraard met inachtname van de Corona maatregelen). We zijn hier voorzichtig hoopvol!