Digitalisering is hét middel om circulariteit te bereiken

bestuur
05 maart 2020

Het is zover. Vandaag vindt het Stumico-event Circulariteit en Digitalisering plaats. Met vijftig deelnemers is de bijeenkomst helemaal vol. Tijd om alvast in de stemming te komen! Wat kun je verwachten?

Circulariteit is een hot topic binnen de bouw. De bouw is een enorme verbruiker van grondstoffen. Een groot gedeelte hiervan belandt op de afvalstapel. Dat moet anders! “Digitalisering is hét middel om circulariteit in de bouw te bereiken”, denkt organisator en Stumico-bestuurslid Joost van de Koppel. “Na een aantal hele technische thema’s, gaan we tijdens dit event de ‘groene’ kant op. Welke uitdagingen zijn er op het gebied van circulariteit en wat is de rol van digitalisering hierbij?”

Vooruitblik event
Tijdens het event Circulariteit en Digitalisering delen we kennis en inspiratie op het gebied van circulariteit en digitalisering. De aanwezigen krijgen een rondleiding binnen de toepasselijke locatie van het event: het circulaire paviljoen Circl. Naast een borrel en de ALV is er is een circulair diner, een workshop en zijn er verschillende toonaangevende sprekers die vanuit hun praktijk hun kijk op dit onderwerp delen.

Maak alvast kennis met de sprekers:

Patrick van der Meulen - engie.nl
Patrick van der Meulen is duurzaam ondernemer en Climate Reality Leader. De afgelopen jaren zette hij diverse duurzame initiatieven op, waaronder zijn bedrijf enie.nl, waarmee hij al duizenden mensen en organisaties liet overstappen op duurzame zonne-energie.

Axel Hendriks - Beelen Next
Binnen Beelen staat circulariteit centraal. Al meer dan 25 jaar werkt het sloopbedrijf samen met haar opdrachtgevers en partners aan het hoogwaardig hergebruiken van materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij projecten. Axel Hendriks, commercieel directeur Beelen Next, vertelt hoe digitalisering hierbij helpt.

Erol Oztan – Re Use Materials
Ingenieursbureau Re Use Materials wil de sloop, bouw en het beheer van gebouwen circulair maken. Het bureau van ontwikkelingsdirecteur Erol Oztan doet dit door te achterhalen welke materialen er in gebouwen zitten en deze vervolgens een waarde te geven.

Workshop GoClean
Het event wordt afgesloten met een workshop Litterati van GoClean. Door met deze app zwerfafval te taggen, krijg je inzicht in hotspots op dit gebied, kun je een zwerfafvalkompas maken en kan GoClean bedrijven adviseren hoe zij schoner kunnen worden. Als afsluiting van de workshop lanceren we de Stumico Zwerfafval Challenge.

Tot straks!