Aan en afmelden events

Stumico
27 september 2017

Met het omzetten van onze oude website naar ons nieuw portaal is ook het aan- en afmelden voor onze activiteiten veranderd. Het is nu mogelijk om zelf met een druk op de knop in te schrijven voor een activiteit. Ook is direct zichtbaar wie zich nog meer hebben aangemeld, én is het mogelijk je nog af te melden indien je onverhoopt toch niet kan. Deze laatste stap hechten we als bestuur veel waarde aan, aangezien afgelopen jaar onze activiteiten zo druk bezocht zijn dat ze regelmatig helemaal vol zaten. Er waren uiteindelijk dan toch een man of 10 die niet kwamen opdagen. Dit is natuurlijk erg jammer voor de mensen die er wel graag bij hadden willen zijn. Met de komst van ons nieuwe portaal is het eenvoudig je via de mobiele app of via de website aan én af te melden. Vandaag posten we een korte handleiding hoe dit werkt.

Aanmelden:
allereerst dien je uiteraard ingelogd te zijn om je in te schrijven.
rechtsboven in het scherm van de website staat een knop inloggen

inloggen

als het goed is heb je als lid een e-mail ontvangen met je inloggegevens. Is dit niet het geval, stuur dan een e-mail naar secretariaat@stumico.nl. Met deze gegevens kun je inloggen, en kom je vervolgens op de volgende pagina uit. Hierin wordt je allereerst gevraagd je persoonsgegevens te updaten. Sla ze op onderaan de pagina met 'opslaan'. Vervolgens is de knop mijn activiteiten bereikbaar. Hier zie je een overzicht van alle activiteiten waarvoor je je hebt ingeschreven, of waarvoor je je kunt inschrijven.

via 'Events' - Overzicht kom je op een pagina uit waar de activiteiten beschreven staan. Hier staat het programma zodra dit bekend is, en kun je je ticket reserveren.

Hier zie je een overzicht van de geplande activiteiten.

Klik op een activiteit, en je komt bij het gedeelte waar de activiteit staat beschreven. Hier zie je ook drie knoppen. 

  • Ticket reserveren
  • Deelname Normaal
  • Deelname Introducee

Klik vervogens op ticket reserveren. Hier krijg je de mogelijkheid je ticket te bestellen. Met deelname normaal kun je als lid van stumico één ticket voor jezelf bestellen. Het is ook mogelijk om een ticket voor een introducee te bestellen. Een introducee mag maximaal een keer gratis mee, voor het bijwonen van een volgende activiteit dient hij of zij lid te worden. Indien je al een ticket besteld hebt, of teveel tickets selecteerd, dan zie je de melding verschijnen dat het maximaal aantal tickets is bereikt. 
In deze demo bestel ik uiteindelijk 1 regulier ticket.

Klik op ga verder, en je zult de volgende pagina zien. Indien je ook een ticket voor een introducee hebt besteld, dan krijg je een korte vragenlijst waarin je de gegevens van je introducee dient in te vullen. Jij krijgt vervolgens de tickets, en dient deze mee te nemen naar het event.

Je krijgt direct een e-mail van de afzender 'secretariaat stumico' met hierin de bevestiging van je aanmelding, en een e-ticket. Deze ziet er als volgt uit. Neem deze mee naar de activiteit.

Onder Events zie je nu bij de activiteit dat je bent ingeschreven, en met hoeveel tickets. Indien je nog geen introducee hebt meegenomen, kun je dit alsnog doen door 'extra tickets reserveren' te selecteren. Je kunt nu ook onder de knop 'deelname normaal' (bij ticketopties) kijken wie zich allemaal heeft ingeschreven.

Bekijk wie zich heeft ingeschreven. Ook zie je hier in het rood de knop 'annuleren'. Deze gebruik je om je af te melden voor een activiteit.

Vervolgens krijg je de vraag of je zeker bent van het annuleren van je ticket. Dit kan meestal tot en met de dag vóór de activiteit. Daarna is afmelden niet meer mogelijk.

We hopen dat dit duidelijk is. Mochten er vragen zijn, schroom niet contact op te nemen.