Pointclouds

Stumico heeft dit jaar wederom  een aantal bijeenkomsten gepland met het  thema BIM in de Praktijk. Op 11 juni is alweer de 3e bijeenkomst van 2015 en zal in het teken staan van „3D Pointclouds‟. Wat kun je ermee en welke ‘workflows’ heeft de markt hieromheen bedacht. Speciaal voor dit event hebben wij mensen uitgenodigd om hun kijk op deze ontwikkeling te vertellen. De ontwikkelingen gaan erg snel en gaan veel impact hebben in de bouwwereld.

inschrijven

 

 

Kortom een zeer interessante bijeenkomst. Vanwege de actualiteit is er zeker ruimte in het programma gereserveerd voor discussie.

16:00 Ontvangst en registratie
16:15 Inleiding Hans Galjaard – voorzitter Stumico
Welkom en opening door voorzitter Stumico, mededelingen bestuur Stumico.
 16:30   

 

Sander van Herpen, BIMnD
Het inmeten van bestaand vastgoed kan op verschillende manieren. Een van de producten is een pointcloud, maar wat doe je daarmee? De pointcloud kan vervolgens omgezet worden naar een BIM model doormiddel van het inladen in een modelleerapplicatie. Er is ook een andere methode, om direct vanuit de meetapparatuur een BIM model te genereren. Deze methodes met wat sprekende voorbeelden zal Sander van Herpen van BIMnD deze avond toelichten.
17:15  Maarten Veerman, Witteveen+Bos
Maarten Veerman toont het gebruik van pointclouds binnen de projecten van Witteveen+Bos. Er worden voorbeelden uit de utiliteitsbouw en civiele techniek getoond. Daarbij wordt er ingegaan op het gebruik van pointclouds in verschillende projectfasen, van initiatief tot en met asset-management. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van het gebruik van pointclouds, wanneer ze meerwaarde hebben en wanneer niet.
18:00  Broodmaaltijd en netwerken
19:00 Martin Wolf van A&I Kwant   Inmeten met 3D Laserscan, de basis voor BIM
Bij aanvang van ieder bouwproces is het van groot belang dat de betreffende omgeving – in een bestaande situatie – exact opgenomen wordt en als basis voor het BIM-model kan dienen. A&I Kwant kan met behulp van een geavanceerde laserscanner, een zeer nauwkeurig 3D-basismodel creëren van een bestaande situatie. Deze 3D-laserscanner maakt een puntenwolk van alle zichtbare onderdelen. Deze puntenwolk kan worden omgezet naar een bewerkbaar referentiemodel. Dit referentiemodel is de perfecte basis voor een BIM-model. A&I deelt graag haar ervaringen met u!
19:45 Ben Leuverink en Ad van Maren, DIBEC
Dibec maatvoering heeft op het project OV Terminal Arnhem de totale maatvoering van dit unieke gebouw uitgevoerd.Aangezien er bijna geen rechtvlak of rechte hoek in voorkwam, was het de uitdaging om de totale bouwmaatvoering uit te voeren vanuit het 3D ontwerp.
Graag willen wij middels onze presentatie laten zien hoe de theorie naar de praktijk is gebracht op dit werk.
En hoe autocad civil 3D aan de kant is geschoven om vervolgens met een industrieel ontwerp pakket verder is gegaan om punten wolken te verwerken en uitzetpunten  “wolkjes” zijn gegenereerd.
20:30 Discussie, Afsluiting en borrel

Delen met vrienden:

Sponsoren van Stumico