ICT & BIM aspecten binnen een groot project

Verschillende sprekers behandelen diverse aspecten die aan de orde komen bij grote projecten.
Voor deze bijeenkomst staat het project “Schiphol-Amsterdam-Almere” centraal.

Locatie: De Landgoederij – Camminghalaan 30 3981 GH BUNNINK

inschrijven

 

 

16.00 – Ontvangst en registratie

16.15 – Inleiding Hans Galjaard – voorzitter Stumico
Welkom en opening door voorzitter Stumico, mededelingen bestuur Stumico.

16.30 – Martijn Arkesteijn
De aftrap wordt namens Rijkswaterstaat verzorgd door Martijn Arkesteijn, projectleider BIM. Martijn zal een inleidende presentatie geven over het SAA project en vervolgens inzoomen op de ICT eisen die gesteld worden aan de opdrachtnemers en de achtergronden hiervan. Waarom brengt BIM de informatievoorziening van Rijkswaterstaat naar een volgend niveau van volwassenheid en wat betekent de implementatie van BIM voor de mensen binnen Rijkswaterstaat.

17.00 – John Kools
Als ervaren ICT projectmanager schrok John Kools toch even toen hij de contracteisen zag voor de tenders SAA A1/A6 Diemen-Almere en later A9 Gaasperdammerweg. Rijkwaterstaat stelt op deze contracten zeer hoge eisen aan ICT beveiliging en beschikbaarheid die een grote impact hebben op de ICT inrichting. John neemt ons mee in zijn aanpak en laat zien wat de implementatie betekende voor aannemerscombinatie SAAone (Volker Wessels, Boskalis, Hochtief, DIF)

17.30 – Eric van Wijland
Zie het maar is voor elkaar te krijgen: ca. 30 3D modelleurs van zo’n 10 verschillende bedrijven verdeeld over 7 disciplines (en een veelvoud aan softwarepakketten) in no-time met elkaar laten samenwerken in een 3D BIM omgeving. En dat onder de enorme tijdsdruk van een DBFM project! Eric van Wijland stond voor deze uitdaging als modelbeheerder van SAAone. Hij geeft ons een uniek kijkje in de keuken van de 3D werkwijze van SAAone en vertelt ons de DO’s en DON’Ts van de implementatie op dit megaproject.

18.00 – Broodmaaltijd en netwerken

19.00 – Twan Daverveld
De Tunneltechnische installaties (TTI) vormen een belangrijk onderdeel van de nieuwe Gaasperdammertunnel. Deze ICT-, elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen zorgen ervoor dat de tunnel veilig te gebruiken is en tevens de veiligheidsvoorzieningen goed kunnen worden bediend, bestuurd en bewaakt. Hoe pak je dat nu aan, van conceptueel ontwerpen tot het toepassen van Model Based systems engineering. Twan Daverveld, adviseur bij IXAS zal u meenemen in de innovatieve aanpak die binnen dit SAA project is toegepast om te komen tot de uitgangspunten voor de tunneltechnische ICT-systemen

19.45 – Mark Den Heijer/ Bertjan Paalman
Invulling CMDB en COINS levering
Gestructureerd de actuele informatie van het areaal beschikbaar hebben voor de organisatie en deze informatie digitaal, gestructureerd en uniform periodiek te leveren aan Rijkswaterstaat.
Op basis van deze voorwaarden heeft IXAS een CMDB ontwikkeld met als uitgangspunt om het te integreren in de bestaande processen en de specialisten vanuit de eigen tools te laten werken.

20.30 Discussie, Afsluiting en borrel

Delen met vrienden:

Sponsoren van Stumico